TRAŽI

Kako otići u Njemačku za prebivalište?

Mogu se preseliti u Njemačku za stalni boravakmnogo razloga, ali stjecanje prava na trajno boravište u ovoj zemlji nije lagan zadatak. Njemačka je vlada uspostavila prilično stroge zakone, prema kojima je moguće dobiti stalni boravak samo u nekoliko slučajeva.

Kako otići u Njemačku

Za one koji žele saznati kako otićiNjemačka za stalno prebivalište, valja istaknuti dvije stvarne prilike: kasni doseljenici i program useljavanja za Židove. Naravno, možete ući u Njemačku na vizu i kasnije dobiti pravo na prebivalište u zemlji, ali o tome malo kasnije.

Kasni doseljenici su etnički Nijemci, ljudi,u kojem je jedan od roditelja njemački. Da biste saznali kako otići u Njemačku da živi, ​​osoba koja sebe smatra etničkim njemačkim mora se prijaviti na veleposlanstvo i popuniti odgovarajući upitnik. Na temelju rezultata razmatranja, pokojni naseljenik može dobiti pravo boravka u Njemačkoj, a kasnije njemačkom državljanstvu. Razmatranje upitnika može se odgoditi za prilično dugo vrijeme - do 5 godina.

Oni koji su doselili u Njemačku u okviru ovog programa, država pruža značajnu potporu: stanovanje, tečajeve jezika, socijalne naknade i tako dalje.

Kako otići u Njemačku za prebivalište
Sljedeća mogućnost je kako otići u Njemačku -Židovsko useljavanje. Židovi također dobivaju dozvolu za prebivalište u zemlji. Međutim, od 2005. godine preseljenje Židova iz zemalja bivšeg SSSR-a postalo je nešto složenije pa se tako nije postalo lako premjestiti u Njemačku u okviru ovog programa. Da biste saznali kako otići u Njemačku za prebivalište, morate potisnuti izjavu na web stranici njemačkog veleposlanstva. Važno je napomenuti da je provjeravanje članstva u židovskoj nacionalnosti sada vrlo strogo, a jedan unos u stupac "državljanstvo" u putovnici nije dovoljan. Osim toga, potrebno je potvrditi židovske korijene roditelja dokumentom: predstaviti izvode iz knjiga u sinagogama, stare fotografije i tako dalje. Osim toga, potrebno znanje njemačkog jezika, potvrđeno odgovarajućim certifikatom. Židovi su smjeli živjeti tri godine u zemlji. Zatim je produženo, ali pod određenim uvjetima: prisutnost stalnog posla, poznavanje jezika na visokoj razini itd.

Ostali građani koji žele znati otićiNjemačka za stalni boravak, prvo mora ući u zemlju na vizu. Zatim, nakon isteka određenog razdoblja i pod određenim uvjetima, može očekivati ​​da će dobiti pravo na prebivalište u Njemačkoj.

Kako otići u Njemačku da živi.
Dok Njemačka nije ušla u Europsku uniju,Njemački državljanstvo postalo je moguće tek nakon 15 godina stalnog boravka u zemlji. Sada je većina imigracijskih zakona prošla brojne promjene. Postalo je mnogo lakše dobiti državljanstvo - dovoljno je živjeti u Njemačkoj osam godina.

Najjednostavniji odgovor na pitanje kako otićiu Njemačku za stalni boravak, brak ili obiteljski sastanak. Štoviše, nije potrebno da supružnik ima dovoljno stanja za održavanje partnera. Ima pravo na socijalne naknade.

Koju ćete opciju odabrati?Njemačka, trebali biste uzeti u obzir da je poznavanje njemačkog jezika na dobroj razini preduvjet u svim slučajevima. Osim toga, trebali biste biti svjesni da je dvojno državljanstvo zabranjeno u Njemačkoj i morat ćete se odreći državljanstva u drugim zemljama u roku od godinu dana nakon uzimanja njemačkog državljanstva.

  • Ocjenjivanje: