TRAŽI

Za izdavanje vize u Španjolsku možete samostalno

Ako je ljeti za vizu uNjemačka treba stajati u redu za razgovor nekoliko mjeseci prije planiranog putovanja, a zatim u bilo kojem španjolskom viznom centru u samo nekoliko dana možete podnijeti zahtjev za vizu u Španjolsku. A nedostatak viza za schengensku putovnicu ili prekomjeran broj njih na činjenicu dobivanja španjolske vize uopće ne utječu.

podnijeti zahtjev za vizu u Španjolsku
Na tako dobronamjeran stav Španjolaca premastanovnici Rusije koji putuju u inozemstvo možda su pogođeni posljednjom 2011. godinom, koja je proglašena Španjolska godina u Rusiji ili prethodno smanjen protok turista zbog krize. Tada su vlasti proglasile rusko turističko tržište "odredište broj jedan" i značajno je povećalo broj multivizija koje su izdane Rusima.

Do sada, viza za zemlju ne daje samopravo na opuštanje u španjolskim odmaralištima, ali vam omogućuje i slobodno kretanje po cijeloj Europi. Gostoljubivost, dobre volje i dobro promišljena politika Španjolske glede pitanja viza utječu na njeno financijsko stanje, jer značajan dio proračuna zemlje formira se iz novca turista, a ne samo Rusima.

Španjolska je što je više moguće olakšala vizni režim za stanovnike Rusije i predlaže bezvizni režim između zemalja ukoliko se i ruska država susreće na pola puta.

Španjolski konzulati smatraju se najvjernijimRusima. Prema statističkim podacima, obično se odobrava 60% zahtjeva. Čak i ako putnik nikada nije putovao u schengenske zemlje, lako može dobiti višestruku vizu u zemlju. A ako nema kršenja od strane putnika, neće se primijetiti da se s ponovljenom primjenom španjolske vize može dati godinu dana.

Vanjsku vizu je moguće izdati na dva načina - brzo i polako.

Ako je vrijeme za putovanje do planiranog odmora još uvijekdovoljno, onda to možete učiniti sami. Viza za Španjolsku brzo je izrađena i uopće nije teško. Da biste to učinili, samo se trebate prijaviti u Moskvu Generalnom konzulatu ili poštanskom konzulatu Španjolske u St. Petersburgu. Sam po sebi je potrebno imati paket potrebnih dokumenata, i to:

  • popunjeni prijavni obrazac i 2 osobne fotografije;
  • putovnicu i putovnicu i njihove kopije;
    vizu za Španjolsku
  • primjerak hotelske rezervacije, ako je dostupan, ili poziv rodbine;
  • kopiju ili ispis zrakoplovnih karata;
  • potvrda o zaposlenju ili sponzorsko pismo;
  • izvornik s primjerkom svjedodžbe o braku;
  • izvadak iz banke o deviznoj razmjeni (potrebni iznos je 57 eura po osobi na dan);
  • zdravstveno osiguranje.

Nakon toga plaća se izravno viza za visinu od 35 eura u konzulatu i za nekoliko dana možete dobiti vizu.

Da biste se prijavili za vizu u Španjolsku, morate ispunitiprofil. Kako ga ispuniti na engleskom jeziku, može se naći na Internetu. Na web stranici španjolskog Visa Centra možete pronaći kompletan popis svih dokumenata potrebnih za prezentaciju i komentirati ih.

turistička viza za Španjolsku
Ako idete na cestumaloljetne djece, popis dokumenata bit će neznatno promijenjen. Zahtjev za maloljetnike dodaje se kopija potvrde o njegovu rođenju. Također je potrebno odobriti drugom roditelju da putuje ovjeren kod javnog bilježnika ili dokument koji ukazuje na razlog za odsutnost roditelja ako je maloljetnik otišao na putovanje sam ili samo s jednim od roditelja.

Ubrzajte proces čišćenja tako da kontaktirate akreditiranu putničku agenciju. U ovom slučaju turistička viza u Španjolsku košta 30 eura više.

Konzulat ima pravo zatražiti dodataki drugih dokumenata, ali to se događa vrlo rijetko. Postoje slučajevi kada izdavanje vize možete odbiti i ne objasniti razloge za to, čak i ako su svi dokumenti dostavljeni.

Također možete zatražiti vizu za Španjolskuponovno iskoristivo putovanje. Izdana je pod uvjetom da će osoba koja podnosi prijavu nužno posjetiti Španjolsku, ostati u zemlji skoro cijelo trajanje vize i za to vrijeme neće kršiti lokalne zakone.

Kao što vidite, prilično je lako doći u Kraljevinu Španjolsku. Glavna stvar je poštivanje zakona.

  • Ocjenjivanje: