TRAŽI

Viza u Mongoliju

Posjet Mongolija za ruske državljanemorate dobiti vizu. Viza za Mongoliju izdana je unaprijed u konzularnom odjelu mongolske ambasade u Moskvi. Također možete podnijeti zahtjev za vizu u jednom od općih konzulata u Kyzyl, Irkutsk, Ulan-Ude ili u Yekaterinburgu u počasnom konzulatu.

Viza u Mongoliju

Vize u Mongoliju mogu se izdati u sljedećim kategorijama:

  1. Turistička viza "J" - posjet Mongolija s turističkom svrhom.
  2. Poslovna viza "B" - posjet Mongolija u poslovne svrhe: na poziv javnih, komercijalnih ili vladinih organizacija Mongolije.
  3. Privatna viza "H" ili gosti koji posjećuju prijatelje ili rođake - građani Mongolije.
  4. Prolazna viza - prelazi teritorij Mongolije u neku drugu zemlju.

Ako podnositelj zahtjeva nema poziv od građanaMongolija, mora dobiti vizu za ulazak. Takva viza u Mongoliju izdana je za razdoblje od dva tjedna i ne podliježe produljenju. Da napustite zemlju, također se morate prijaviti za izlaznu vizu u Ulan Batoru.

Dokumenti potrebni za registraciju mongolske vize u konzularnom odjelu:

  • stranu putovnicu, s rokom valjanosti od najmanje šest mjeseci;
  • fotografija u boji 3,6 x 4,7 cm;
  • primjerak stranice strane putovnice s podacima podnositelja zahtjeva;
  • primjerak putovnice s djetetovim podacima (za ulazak s djecom);
  • ispunjen upitnik s potpisom podnositelja zahtjeva;
  • potvrdu iz radnog mjesta s naznakom položaja, radno iskustvo, ovjereno pečatom i potpisom glave;
  • kopiju rodnog listića (za djecu).

Vize u Mongoliju

Pri prenošenju iz jednog međunarodnog leta udrugi za jedan dan, viza za Mongoliju nije potrebna, ali samo ako se ne planiraju putovanja izvan tranzitne zone. Da biste potvrdili daljnji let, morate imati ulaznice i vizu u odredišnu zemlju, ako je potrebno.

Turistička viza u Mongoliju izdana je za razdoblje od tri mjeseca od datuma izdavanja. Na takvu vizu u zemlji ne može biti više od trideset dana. Vize za tranzit daju pravo boravka u zemlji dva do tri dana.

Po želji se može produžiti turistička vizaza trideset dana. Da biste to učinili, morate kontaktirati Mongolsko ministarstvo unutarnjih poslova najmanje sedam dana prije isteka razdoblja valjanosti postojeće viza. Podnositelj zahtjeva mora dostaviti upitnik ispunjen na engleskom, mongolskom ili ruskom, fotografiju, kopiju putovnice s valjanom vizom i osobnim podacima. Također je potrebno napisati izjavu i objasniti razlog zbog kojeg je putovanje u Mongoliju odgođeno.

Za stanovnike ruskih regija na graniciMongolija, postoji pojednostavljeni postupak za ulazak u zemlju. Oni mogu prijeći granicu samo ako imaju stranu putovnicu, unutarnju putovnicu s dozvolom boravka i potvrdom koja im daje pravo na jedan granični prijelaz.

Putovanje u Mongoliju
Po dolasku u Mongoliju strancimora se registrirati kod lokalne policijske postaje. Putovanje u Mongoliju u turističke svrhe morate dodatno poslati policu osiguranja i poziv organizatora putovanja koji je registriran u Mongoliji.

Ukrajinci, SAD, Izrael, Kazahstan, Malezija, Hong Kong i Singapur mogu posjetiti Mongoliju bez viza.

  • Ocjenjivanje: